Elintarvikeala

Ajankohtaista elintarvikealalta

7. toukokuuta 2025

Moni ruoka voi olla riski hygienian pettäessä – Ruokavirasto muistuttaa hyvän keittiöhygienian tärkeydestä

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA kampanjoi parhaillaan kuluttajien tietoisuuden lisäämiseksi elintarviketurvallisuudesta. #Safe2EatEU-kampanjan tavoitteena on kannustaa kuluttajia…

Moni ruoka voi olla riski hygienian pettäessä – Ruokavirasto muistuttaa hyvän keittiöhygienian tärkeydestä

5. toukokuuta 2025

Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje päivitetty

Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset - ohje elintarvikealan toimijoille päivitys on julkaistu täällä .   Tärkeimmät muutokset edelliseen versioon: Ohjeen ja liitteiden riskiluokitusohjeen…

Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje päivitetty

24. huhtikuuta 2025

Uudet lihojen analyysitulokset tuovat tarkkuutta Finelin ravintotietoihin

Finelin päivitystyöhön liittyvän Ruokaviraston julkaisusarjan toinen raportti sisältää uusia tuloksia lihan koostumuksesta. Fineli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä elintarvikkeiden…

Uudet lihojen analyysitulokset tuovat tarkkuutta Finelin ravintotietoihin

15. huhtikuuta 2025

Ruokaketjun uutiskirje: Kyberturvallisuuslaki elintarvikealalla

Vuoden 2025 toinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta ja viennistä. Voit lukea kirjeen myös ruotsiksi. Aiheita muun…

Ruokaketjun uutiskirje: Kyberturvallisuuslaki elintarvikealalla

15. huhtikuuta 2025

Korvasienten runsasta syömistä ei suositella

Käsittelemättömät korvasienet ( Gyromitra esculenta ) sisältävät gyromitriini-nimistä myrkkyä, joka on vesiliukoinen ja haihtuva yhdiste. Gyromitriini aiheuttaa korkeina pitoisuuksina akuutin…

Korvasienten runsasta syömistä ei suositella

9. huhtikuuta 2025

Suositus: syö ostereita vain kuumennettuina

Ruokavirasto suosittelee käyttämään ostereita vain kuumennettuina. Osterit kuumennetaan kauttaaltaan vähintään 90 asteen lämpötilaan vähintään 2 minuutin ajaksi. Raakoina syötyihin ostereihin on…

Suositus: syö ostereita vain kuumennettuina
Kaikki elintarvikealan uutiset