
Elintarvikeala
Ajankohtaista elintarvikealalta
7. toukokuuta 2025
Moni ruoka voi olla riski hygienian pettäessä – Ruokavirasto muistuttaa hyvän keittiöhygienian tärkeydestä
Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA kampanjoi parhaillaan kuluttajien tietoisuuden lisäämiseksi elintarviketurvallisuudesta. #Safe2EatEU-kampanjan tavoitteena on kannustaa kuluttajia…
Moni ruoka voi olla riski hygienian pettäessä – Ruokavirasto muistuttaa hyvän keittiöhygienian tärkeydestä5. toukokuuta 2025
Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje päivitetty
Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset - ohje elintarvikealan toimijoille päivitys on julkaistu täällä . Tärkeimmät muutokset edelliseen versioon: Ohjeen ja liitteiden riskiluokitusohjeen…
Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje päivitetty24. huhtikuuta 2025
Uudet lihojen analyysitulokset tuovat tarkkuutta Finelin ravintotietoihin
Finelin päivitystyöhön liittyvän Ruokaviraston julkaisusarjan toinen raportti sisältää uusia tuloksia lihan koostumuksesta. Fineli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä elintarvikkeiden…
Uudet lihojen analyysitulokset tuovat tarkkuutta Finelin ravintotietoihin15. huhtikuuta 2025
Ruokaketjun uutiskirje: Kyberturvallisuuslaki elintarvikealalla
Vuoden 2025 toinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta ja viennistä. Voit lukea kirjeen myös ruotsiksi. Aiheita muun…
Ruokaketjun uutiskirje: Kyberturvallisuuslaki elintarvikealalla15. huhtikuuta 2025
Korvasienten runsasta syömistä ei suositella
Käsittelemättömät korvasienet ( Gyromitra esculenta ) sisältävät gyromitriini-nimistä myrkkyä, joka on vesiliukoinen ja haihtuva yhdiste. Gyromitriini aiheuttaa korkeina pitoisuuksina akuutin…
Korvasienten runsasta syömistä ei suositella9. huhtikuuta 2025
Suositus: syö ostereita vain kuumennettuina
Ruokavirasto suosittelee käyttämään ostereita vain kuumennettuina. Osterit kuumennetaan kauttaaltaan vähintään 90 asteen lämpötilaan vähintään 2 minuutin ajaksi. Raakoina syötyihin ostereihin on…
Suositus: syö ostereita vain kuumennettuina